top of page

DET ÄR INTE VERKLIGHETEN SOM BEGRÄNSAR DIG

Det vi tar för sant om världen, oavsett om det är sant eller inte, skapar våra Världsbilder. Våra världsbilder påverkar hur vi tolkar händelser omkring oss, vilket i sin tur påverkar hur vi väljer att agera. Hur vi väljer att agera påverkar självfallet vad vi får för resultat

 

 

 

 

Vad har du för Världsbilder och vad har ni för Världsbilder på er arbetsplats? Är de hjälpande eller stjälpande? 

I föreläsningen Det är inte verkligheten som begränsar dig pratar vi om vad som skapar våra världsbilder, hur de påverkar oss och hur vi kan ändra dem till Världsbilder som tjänar oss bättre. Vi pratar även om ett antal exempel på hjälpande Världsbilder som kan vara bra att ha med sig. Hjälpande Världsbilder är användbara i allt från att skapa resultat i prestationer till att bygga bättre relationer och må bra

Föreläsningen är baserad på min bok 32 nya världsbilder - se möjligheterna. 

Boken

Föreläsningar och Workshops

 

Standard

Passar bra för kick-offer, frukostmöten eller andra sammankomster där ni vill ha ett inspirerande inslag av en föreläsning! 

I grundutförande är föreläsningen Det är inte verkligheten som begränsar dig ca 50 minuter lång och jag stannar kvar några minuter efteråt för eventuell diskussion och svarar på frågor. Det finns även möjlighet att köpa min bok till rabatterat pris i samband med mina föreläsningar. 

Delux 

Utgår från samma föreläsning men passar för er som vill ha den lite mer skräddarsydd för just era aktuella behov och önskemål. Den går fint att anpassa i tid, med ett minimum på 50 minuter. Blir föreläsningen längre än en timma kan det vara en god idé att lägga in en paus för att ge dem som lyssnar möjlighet till lite reflektion. 

Föreläsningen Det är inte verkligheten som begränsar dig är baserad på boken 32 Nya Världsbilder vilket gör att det finns många spännande och tankeväckande världsbilder att välja ifrån för att skapa en föreläsning som känns extra relevant för just er. 

Workshop 

Passar er som vill avsätta en längre stund och verkligen arbeta ner nya tankesätt i organisationen. Det man lär sig mest av är inte sina erfarenheter, utan av att reflektera över sina erfarenheter säger forskarna nu om hur vi utvecklas och lär oss. I en workshop ges stora möjligheter att reflektera och diskutera hur nya tankesätt kan implementeras i företaget och vilka resultat det kan ge. När personalen själv får vara delaktiga i att skapa förändring är den ofta starkare förankrad och motivationen att genomföra den blir högre. 

Innan en workshop träffas vi alltid och diskuterar vad som är aktuellt för er just nu och vad ni vill få ut av denna workshop. Där väljer vi ut ett antal Världsbilder ni vill trycka extra på i föreläsningen. 

Workshopen börjar sedan med föreläsning. Vi tar en kort paus för kaffe och reflektion, där deltagarna har möjlighet att under avslappnade omständigheter reflektera över vilka världsbilder de själva har idag och vilka effekter det skulle kunna ge att tänka på ett annat sätt. Sedan fortsätter vi med föreläsning en stund till innan vi delar upp deltagarna i grupper för diskussion. De får då med sig ett antal Världsbildskort vi valt ut och diskuterar hur dessa tankesätt kan implementeras och ge bättre resultat i bolaget. Resultat kan handla både om ekonomiska resultat, men även andra resultat som bättre arbetsmiljö, trivsel och motivation. Efter gruppdiskussionerna får alla grupper möjlighet att presentera sina tankar även för de andra deltagarna. 

Workshopen är 3-4 timmar, lite beroende på hur många deltagare det är. 

Världsbildkortlekar ingår som underlag för gruppdiskussionerna. 

 

Vid alla Föreläsningar och Workshops finns möjlighet att köpa Böcker och Världsbildskortlekar till rabatterat pris! 

För mer information och offertförfrågan >> Klicka här

Möjligheterna är oändliga 

Utifrån denna föreläsning går naturligtvis att göra alla möjliga former av upplägg, tex där man arbetar med flera föreläsningar, grupparbeten som sträcker sig över tid där jag är delaktig eller coachning kopplad till förändringsarbetet. Hör av er med era tankar om vad som skulle passa just er så skapar vi det tillsammans! 

”Världsbilder” har blivit ett begrepp på kontoret som man tar till i diskussioner där olikheter framkommer. Flera har helt klart fått en medvetenhet om sig själv och andra.

Mira Olausson

Salinity

"

"

Världsbild - Tolkning - Beslut/handling - Resultat --- Av Sofia Sköld
bottom of page