top of page

Samla sommarens minnen som hallon på ett stå


Har du haft en bra semester? Eller har den rent av varit härligt underbar? Vad tar du med dig från denna sommar?

Man kan se livet lite som ett grässtrå att trä sina hallon på, där hallonen är de fina minnena man bär med sig. Vilka minnen vill du då ha på ditt strå?

Jag hör ibland människor i kön i mataffären, eller någon annanstans, prata om hur sommaren på ett eller annat sätt inte varit tillfredsställande. ”Ja ja, svensk sommar” suckar de och rycker på axlarna. Men du kan faktiskt välja hur du ser på din sommar, och andra delar av livet med för den delen. Det handlar nämligen om vad du väljer att fokusera på!

Om 80% av det du pratar om och tänker på kring sommaren är negativa tankar, kommer du att i efterhand uppleva sommaren som ca 80% dålig. Det är vad du fyller ditt medvetande med. Men det fungerar också precis lika bra åt andra hållet! Om du istället väljer att fokusera på det som varit bra, och väljer att prata om och tänka på de fina minnena, hallonen på ditt strå, då kommer du att uppleva sommaren som bra. Kanske rent av härligt underbar!

Så när du nu kommer tillbaka till arbetet och dina kollegor frågar dig ”Hur har sommaren varit?” så kommer dina svar gentemot dem även att påverka hur du själv upplever att din sommar har varit.

Reflektera över vad de bästa sakerna med den här sommaren har varit och vad du är allra mest tacksam för. Gör en lista och sätt dessa minnen som hallon på ett strå att bära med dig ifrån den här sommaren!

Jag har haft en fantastisk sommar och är nu taggad och glad att sätta fart med mitt härliga arbete igen! Ett arbete som innebär att jag får hjälpa människor att se möjligheter istället för hinder, lösningar istället för problem och att fokusera på det positiva!

Varma hälsningar,

Sofia

Tidigare nyheter
Följ Sofia Sköld AB
  • Instagram - Black Circle
bottom of page